Фауната на перуанската джунгла

Фауната и флората на перуанската джунгла е много разнообразна и богата. Всъщност има два вида перуанска джунгла: Ниската гора на Перу и Високата гора на Перу. И в двете гори фауната е много диференцирана:

В Долната джунгла преобладават големи животни, както и водни животни, които живеят в обширния басейн на река Амазонка и нейните притоци. Междувременно в Горната Селва преобладават птици, някои от които местни, както и насекоми и голям урсид..

Научете в тази статия за AnimalWized фауната на перуанската джунгла и оставете да се изненадате от любопитствата, които открихме там.

Може да се интересувате и от: Животни от джунглата - тропически, перуански, амазонски и мисионерски индекс
  1. Ягуарът
  2. Анакондата
  3. Харпи орел
  4. Розов делфин
  5. Тунки
  6. Кетцал
  7. Очила мечка
  8. Застрашени животни от перуанската джунгла

Ягуарът

The Ягуар В района се нарича Оторонго и без съмнение е най-голямата котешка на континента Южно-американец. Той е подобен на Leopard, защото има черни петна по кожата си на червеникаво-жълт фон, но се различава в много други неща.

Той е по-масивен и по-тежък и не се катери по дърветата. Това е основният хищник на тропическите гори на Амазонка. Местообитанието му е Перуанската ниска гора.

Неговата ловна техника е легендарна въз основа на безшумните си стелт движения и изненадващата си атака срещу плячката си, която обездвижва с огромните си нокти и чрез големите си зъби ги хваща за врата.

Анакондата

The анаконда е най-голямата в света констрикторна змия. Тя много обича да стои потопена под вода, тъй като е отличен плувец. Също така обича да се изправя на дърветата, особено ако смила голяма плячка..

От 4-те вида анаконда, които обитават Южна Америка, зелена анаконда Това е типичното за перуанската Долна джунгла. Този констриктор е зелено-сив на цвят с тъмно охра овални петна по гърба и хълбоците. Коремът е по-лек.

След мрежестия питон, анакондите са най-дългите змии в света. Те обаче несъмнено са най-тежките на планетата. Женските са много по-възрастни от мъжките. Има случаи на жени, които надвишават 8 метра на дължина и тежат повече от 200 кг.

Той ловува както като се срути от дърво върху плячката си, така и дебне потопен в очакване на животно да дойде да пие. Убива чрез свиване на жертвите си, които са възпрепятствани да дишат.

Харпи орел

The Харпи орел е един от най-големите грабливи птици в света. Той има размах на крилата по-голям от 1 метър, а една от основните му характеристики са относително късите и дебели крака, в които се помещават големи хиперразвити нокти..

Всъщност той убива плячката си с простия натиск на ноктите си. Опашката му е по-дълга и по-голяма от тази на другите хищници, което означава, че има по-голяма маневреност в листни зони. Местообитанието му е Перуанската долна джунгла.

Розов делфин

The розов делфин, Това е голям китообразен, който живее в притоците и езерата на басейна на Амазонка. Той има размер, когато достигне зряла възраст между 2,5 и 3 метра. Теглото му варира между 110 и 200 кг.

Изключителна характеристика е, че той няма слети шийни прешлени, за разлика от морските делфини, което му позволява да завърти рязко врата си. Това е един вид в опасност от изчезване. Храни се с: риби, жаби и водни змии.

Тунки

The tunqui, наричан още петел на скалите, Това е националната птица на Перу и е с размери около 32 cm. Tunqui е защитен в Перу, поради което неговият лов и комерсиализация са напълно забранени.

Това е птица с подчертан сексуален диморфизъм, тъй като мъжките имат много ефектни цветове, в които червеното преобладава и особен гребен. Женските обаче имат много заглушени цветове и гребенът е по-малък. Хранят се с плодове, а местообитанието им е Перуанската висока гора.

Кетцал

The кетцал това е птица, която в доиспанските култури се е смятало за символ на роялти. Неговото оперение е цветно, елегантно и ярко и има опашка, която е два пъти по-голяма от тялото на тази красива птица..

Името му означава издигнат или свещен и символизира Свободата. Тази птица се храни с насекоми, плодове и жаби. Местообитанието му е в Перуанската висока джунгла.

Очила мечка

Очиланата мечка има огромна глава, непропорционално на останалата част от тялото. Особеният модел на бяла козина, която граничи с очите и муцуната, е това, което й дава прякора Очилата мечка. Останалата коса по лицето и тялото му е черна или много тъмнокафява.

Той има голям размер, който може да достигне 2,20 м., Когато е изправен на двата си задни крака. Теглото му може да достигне до 200 кг.

Те са животни с дневни или нощни навици в зависимост от техния интерес. Подобно на повечето мечки, те са всеядни животни, редуващи се термити, с мед, мърша или ловна плячка. Естественото му местообитание е разположено в блатата и горите на Перуанската висока джунгла.

Застрашени животни от перуанската джунгла

В цялата статия видяхме част от фауната на перуанската джунгла в опасност от изчезване, като розовия делфин. В следващото видео можем да наблюдаваме най-застрашените животни в Перу:

Оставете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here