Храненето на пумата

Пумата, Puma concolor, наричана още планински лъв, е голяма котешка населява и двата американски континента. Това е, след ягуара, второто по големина американско котешко месо. Обитава от Канада до Патагония.

Пумата е красива котешка и страхотен хищник. В момента има опасност от изчезване и световните закони го защитават, за да предотвратят изчезването му. Това се дължи главно на обезлесяването, липсата на плячка и преследването й от човека.

Ако продължите да четете AnimalWised, можете да научите за него.за хранене на пумата и други любопитни факти на това красиво животно.

Може да се интересувате и от: Храненето на лъвския индекс
  1. Местообитание на пума
  2. Язовири Puma
  3. Северна Америка
  4. Централна Америка
  5. Южна Америка
  6. Бясът и пумата

Местообитание на пума

Пумата е животното способни да живеят в най-разнообразна среда от двата американски континента. Плътността на населението му е много ниска, но площта на разширяване е огромна..

Има планински пуми, джунгла, мочурище и гора. Оцеляването му се дължи отчасти на голямата му способност да се адаптира към средата, която е способна да процъфтява и да се разширява на места като Флорида, където е смятана за изчезнала. Научете повече за местообитанието на пумата в AnimalWised.

Язовири Puma

Пума плячка варират в зависимост от това къде живеят. В планински терен и гори, обичайната им плячка са копитните животни като елени, когато говорим за Северна Америка.

В южноамериканския континент камилите като гуанако са любимата плячка на пумата. На този континент обаче пумата се конкурира с ягуара и трябва също да се храни с по-малка плячка като птици и гризачи..

Северна Америка

Северноамериканската пума, която живее в северноамериканския запад, е подвидът: Puma concolor coguar. Диетата им се състои от 68% от голяма плячка като белоопашати елени, мулета и лосове.

В щата Флорида пумите се хранят за предпочитане диви свине и броненосец.

Особеност на пумата е, че екземплярите, които живеят близо до двата полюса, са по-големи от тези, които живеят близо до Екватора..

Централна Америка

В Централна Америка живее подвидът, известен като Централна Америка Puma, Puma concolor costaricensis.

Този подвид се храни с по-малка фауна. Копитните животни губят до 35% от диетата си. Капибари, дикобрази, мишки, птици, зайци и дори влечуги Те са основният източник на храна за пумите от Централна Америка.

Южна Америка

На южноамериканския континент пумата е много по-широко разпространена на целия континент, отколкото на северноамериканския континент, където популацията на споменатите котки е основно концентрирана от западната страна..

Този факт обяснява, че има различни подвидове пуми:

  • Северна Южна Америка Puma, Puma concolor concolor.
  • Източна южноамериканска Puma, Puma concolor anthony.
  • Южноамериканска пума, Puma concolor puma.
  • Аржентински Puma, Puma concolor cabrerae.

Състезанието с ягуара принуждава пумата да се храни много по-разнообразна плячка и по-малки.

Бясът и пумата

В Северна Америка болестта по чумата в момента се разпространява сред дивата природа.. Един от засегнатите е пумата.

Последица от това заболяване е, че заразената пума е загубила обичайната си превенция по отношение на хората.

Досега беше много трудно да се наблюдават пуми в дивата природа, предвид техния резерв и превенция срещу хората. Което е причинило атаки и дори прекъсвания в къщите от болни пуми.

Оставете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here